top of page

PÅ NATURLIGT VIS FRÅN

NORRBOTTEN

Presentación huevos de pascua ilustrativo  acuarela beis.jpg
About

OM OSS

NYCKELBRYGGERIET

 

 VÅR HISTORIA

OCH VAD VI GÖR

1886 startades Nyckelbryggerier i Luleå och 2007 etablerades bryggeriet i Älvsbyn, lite längre västerut i Norrbotten. Anledningen är enkel, då vi i Älvsby Källa har hittat kanske det bästa källvatten som står att finna.

Våra drycker (julmust, påskmust, öl, läsk och cider) tillverkas i Norrbotten och säljs via dagligvaruhandeln, restaurang och café. Vi producerar även dryck för kunders egna varumärken (private label).

Norrbotten är vår hemmamarknad men vår målgrupp finns i hela Sverige samt utomlands och spänner över alla åldersgrupper.

1896 START

Bryggeriet Nyckelbryggerier har mångåriga anor och startades ursprungligen redan 1896 i Luleå, alldeles intill Luleälvens utlopp.

1980-TALET

Key Beer öl blir regionens dominerande starköl. Ett arv som vi förvaltar genom att återuppta produktionen 2018.

2007
PRODUKTIONEN STARTAR

Start produktion i Älvsbyn.

Efter att ha köpts upp och lagts ned i slutet av 1980-talet har nu bryggeriet återuppstått i ny skepnad.

Nyckelbryggerier etablerades i Älvsbyn, lite längre västerut i Norrbotten. Anledningen är enkel, då vi i Älvsby Källa har hittat kanske det bästa källvatten som står att finna. Vi har nu vår egen källa och det unika vattnet utgör basen i alla våra drycker.

2017

VILDSODA OCH MUST

Vildsoda

Julmust och påskmust
Aftonbladet skriver – dec 2017:

”5 plus – bäst i test”
”Håller skummet bra och bjuder på en rund, balanserad smak. Lagom kolsyrad, jättegod! Panelens favorit redan innan de fått se den fina flaskan med patentkork. Kan vara svår att få tag i.”

2018

EXPANSIONEN

FORTSÄTTer

Vi vidareutvecklar bryggeriet med två nya produktions- och tappningsanläggningar. Ett nytt bryggverk samt en ultramodern aseptisk Tetra Pak-lina.

Gammeldags svartvitt gruppfoto med människor och hästar med, vad som verkar vara, ett bryggeri i bakgrunden.
öl
bottom of page